Kako napraviti rođendanske čestitke u 9 jednostavnih koraka

Rođendanska čestitka: Kako je napraviti u ovih 9 koraka?
Shutterstock

Postoji nekoliko različitih načina na koje se mogu napraviti rođendanske čestitke, ali to ne znači da morate potrošiti puno vremena na nešto komplicirano.

Izrada jednostavne ručno rađene čestitke za rođendan prilično je brza i jednostavna. Odvojite samo nekoliko minuta da pustite svoje kreativne sposobnosti i pripremite savršenu rođendansku čestitku. Izrada ručno rađene rođendanske čestitke omogućuje vam slobodu da izradite osobniju čestitku od one koju biste vjerojatno pronašli u trgovini. Rođendansku čestitku možete izraditi u samo nekoliko minuta.

rođendanske čestitke
Shutterstock

Rođendanska čestitka divan je poklon, a evo kako je izraditi

Razmislite o tome kome je kartica namijenjena.

Je li ova čestitka za dijete ili odraslu osobu? Koliko dugo poznajete tu osobu? Želite li napraviti šašavu čestitku ili pak sofisticiranu? Odvojite trenutak i razmislite o toj osobi, o tome što voli i kako uživate u tome što ste njen prijatelj.

Skupite svoje materijale.

Postavite radnu stanicu sa svim svojim alatima i priborom. Za jednostavnu ručno izrađenu rođendansku čestitku trebat će vam:

 • građevinski papir, karton ili bilo koji papir koji imate.
 • pribor za bojanje kao što su markeri, flomasteri i olovke u boji.
 • ljepilo (opcionalno)
 • naljepnice (nije obavezno)
 • glitter (nije obavezno)
 • vrpca (nije obavezno)
 • pomponi (nije obavezno)
 • ostali dodaci (prema vlastitom izboru)

Odaberite svoj papir.

Mogućnosti papira su gotovo beskrajne. Možete koristiti bilo koji papir koji imate u kući ili papir u boji. Odaberite bilo koju vrstu papira koja je najlakša i najzabavnija. Evo nekoliko opcija koje možete razmotriti:

 • S običnim papirom za pisač lako je raditi i možda ga imate pri ruci.
 • Kartonski ili građevinski papir je teži i više će vam se činiti kao čestitka kupljena u trgovini.
 • Papir za spomenare može sadržavati uzorke ili obrube kako biste započeli s više od puke prazne ploče.

Odlučite se za format.

Možete izraditi tradicionalnu presavijenu čestitku ili ravnu razglednicu. Možete čak i presavinuti čestitku na pola i zatim ponovno na pola. Evo nekoliko stvari o kojima treba razmisliti:

Ako koristite papir za pisač, vjerojatno ćete htjeti napraviti presavijenu čestitku. Papir za pisač je tanak i krhak, pa će ga savijanje učiniti malo čvršćim.

Ako koristite karton ili građevinski papir, možete ga jednostavno saviti ili izrezati u ravnu rođendansku čestitku u stilu razglednice.

Napravite svoj predložak presavijanjem papira (nije obavezno). Ako odlučite presavijati svoju čestitku, stavite papir na stol i presavijte ga na pola da spojite gornji i donji rub.

Poravnajte rubove papira i polako savijajte kako bi rubovi bili što ravniji.

Ako želite, možete uzeti presavijenu karticu u profilnom rasporedu i ponovno je presavinuti na pola, spajajući gornji i donji rub kako biste napravili čvršću karticu.

Ako savijate građevinski papir, napravite oštar čisti nabor.

Ako odlučite koristiti papir za spomenare, odlučite hoćete li ga savijati ili ne na temelju njegove debljine.

Izradite svoj predložak stila razglednice (nije obavezno). Uzmite ravnalo i izmjerite karticu između 3 1/2 i 4 1/4 inča visine i između 5 i 6 inča dužine.[1] Ovo je veličina standardne razglednice.

Možete biti kreativni s dimenzijama svoje rođendanske čestitke i učiniti rubove zaobljenima.

Ako želite napraviti rođendansku čestitku u stilu razglednice i imate tanki papir za spomenare, možete ga zalijepiti na komad kartona da bude jači.

Idealna rođendanska čestitka
Shutterstock

Napokon možete napisati svoje želje.

Nakon što ste odabrali papir i format čestitke, vrijeme je da počnete s izradom svoje jednostavne rođendanske čestitke. Možete koristiti debeli marker ili kombinaciju različitih boja da napišete citat na prednjoj strani čestitke. Ako ne želite pisati rukom, možete ispisati riječi pomoću programa za obradu teksta i izrezati ih za svoju karticu ili upotrijebiti ispisani komad papira kao predložak.

Riječi možete učiniti velikima i centrirati ih na prednjoj strani čestitke ili ih napisati u manjoj veličini, sve prema vašim željama. Ne postoji pogrešan način da to učinite, ali budući da se radi o rođendanskoj čestitki, na njoj bi negdje trebalo pisati “Sretan rođendan“.

Dizajnirajte čestitku.

Sjajna stvar kod ručne izrade čestitki je ta što ih možete izraditi personalizirano i posebno za osobu kojoj ćete je pokloniti. Isprintajte sliku na kojoj ste s tom osobom. Nacrtajte rođendansku tortu s odgovarajućom količinom svjećica. Crtati možete i digitalno ako imate tu opremu.

Dodajte zajedničku zabavnu uspomenu koju dijelite vi i osoba kojoj radite čestitku. Upotrijebite prednji dio kartice da započnete priču i završite je na unutarnjoj ili stražnjoj strani kartice.

Uključite osobnu poruku na unutarnjoj strani ili na poleđini kartice. Razmislite o svom odnosu s tom osobom i nekim zabavnim uspomenama koje dijelite.

Možete napisati internu šalu ili im čestitati na postignućima koja su postigli u prošloj godini.

Iskoristite ovu priliku da im kažete nešto lijepo ili zabavno što biste željeli da znaju.

Ukrasite unutrašnjost ili stražnju stranu.

Ovisno o tome koliko prostora imate, možda ćete htjeti nacrtati još neke slike ili uključiti još jednu fotografiju. Nacrtajte slike svijeća, balona, ​​rođendanskih kolača ili likova iz crtića vas i vašeg prijatelja ili prijateljice kojima radite čestitku.

U rođendansku čestitku možete uključiti neki divan citat, riječi iz neke pjesme ili zanimljivu i šaljivu zagonetku.

Potpišite čestitku. Uključite svoje puno ime, nadimak ili bilo koji drugi naziv pod kojim vas primatelj poznaje. Uključite telefonski broj, adresu e-pošte ili poštansku adresu ako svom primatelju želite ponuditi jednostavan način da ostane u kontaktu.

Shutterstock

Dodavanje kreativnog dodira.

Ukrasite rubove papira. Možete upotrijebiti bušilicu za papir da probušite rupe uz bočnu stranu čestitke i kroz njih provući vrpcu ili upotrijebiti škare za rukotvorine da izrežete oblik s uzorkom duž rubova čestitke.

Mnoge trgovine i knjižare prodaju škare s oblikovanim oštricama. Kad njima režete, mogu vam dati nazubljeni, valoviti ili cik-cak rub na papiru.

Ako ne želite rezati papir, na njemu možete iscrtati uzorak svjetlucavim ljepilom. Na primjer, možete napraviti kombinaciju valovitih linija i točaka.

Dodajte čestitki nekoliko slojeva. Izrežite različite oblike u boji i zalijepite ih na vrh čestitke kako biste dodali različite boje i deblju površinu.

Ovo je sjajan način da iskoristite stari papir.

Oko dodatnog komada papira koji ćete zalijepiti na svoj predložak možete zavezati vrpcu za zabavan i otmjen kreativan dodir.

Napravite priču.

Ako imate malo više vremena, karticu možete pretvoriti u mini grafički roman. Podijelite karticu u mrežu i ispričajte malu priču. Nacrtajte slike sebe i vašeg primatelja koristeći zabavnu uspomenu iz vaše prošlosti.

Priču možete staviti na vanjsku ili unutrašnju stranu kartice. Ako ga stavljate unutra, može zamijeniti poruku.

Dodajte ukrase poput naljepnica, markica, glittera ili tkanine. Prilagodite ukrasne detalje čestitke primatelju. Na primjer, ako čestitku radite svojoj mami i ona voli vrtlarenje, dodajte sliku utisnutog cvijeta ili nacrtajte obris cvijeta ljepilom i prekrijte ga šljokicama.

U knjižarama i na kreativnim odjelima u trgovinama moći ćete pronaći sve vrste ukrasa, uključujući kabochone, naljepnice, gumbe i washi trake.

Ako ne znate što primatelj voli, razmislite o tome da čestitku prilagodite temi zabave. Na primjer, ako je tema zabave “ocean”, dodajte naljepnice s ribama. Ako ne znate ni temu, ni što primatelj voli, improvizirajte ili budite neutralni.

Shutterstock

Savjeti

Ručno izrađene čestitke ne moraju biti skupe. Budite inventivni i koristite reciklirani ili pronađeni materijal.

Svijetle boje su žive i zabavne; prigušene boje su elegantne i sofisticiranije. Kartica za dijete može biti ispunjena jarkim bojama, utisnutim životinjama i otkačenim frazama, dok kartica za tinejdžere ili odrasle osobe može biti prigušenija i jednostavnija.

Za svoju čestitku slobodno kupite ukrasno cvijeće, pečate, obrube, itd. To sve možete pronaći u lokalnoj trgovini rukotvorinama. Budite kreativni i zabavite se sa svojim dizajnom.