Muzej čokolade Alprose – Top 10 nevjerojatnih činjenica

Muzej čokolade Alprose - Top 10 nevjerojatnih činjenica
Shutterstock

Muzej čokolade Alprose nalazi se u Caslanu, Via Rompada u Švicarskoj. Nalazi se samo nekoliko kilometara od Lugana. Nalazi se unutar Tvornice čokolade Alprose. Poznati muzej uspješna je priča od svog osnutka koji seže u daleku prošlost 1957. godine.

Muzej je otvoren svaki dan od ponedjeljka do nedjelje. Međutim, radno vrijeme varira radnim danima i vikendom. Od ponedjeljka do petka radi od 09:00 – 17:30, a od subote do nedjelje od 09:00 do 16:30.

Današnji muzej čokolade Alprose pravi je magični svijet čokolade. Prikazuje povijest čokolade od njezina nastanka do sadašnjih postupaka i metoda proizvodnje. Također pokazuje postupni razvoj proizvodnje čokolade od 18. stoljeća.

Za ljubitelje čokolade, muzeji nude različite i složene sorte. Poznato je po proizvodnji dobre čokolade i alp.

Ispod se nalazi 10 izvanrednih činjenica o muzeju čokolade Alprose.

Muzeju čokolade Alprose prikazuje povijest i tradiciju švicarske čokolade

Prema švicarskoj povijesti, zrno kakaovca prvi je put u Europi vidio Kristofor Kolumbo prije četiri stotine godina. Od tada su Švicarci zrno pretvorili u slatke delicije.

Koristili su kakao za proizvodnju proizvoda poput tartufa, moussea od čokolade i kolača. Ova se praksa postupno razvila i postala dio švicarske tradicije i povijesti. Sadašnji Muzej čokolade Alprose nalazi se unutar tvornice čokolade Alprose.

Posjetitelji su od davnina cijenili povijesnu pozadinu i pojedinačna postignuća koja su dovela do rasta i diverzifikacije različitih vrsta čokolade koje danas postoje.

Muzej nije samo poučan, već pruža i izvanredan uvid u švicarsku tradiciju koja je diljem svijeta poznata po izvrsnoj kvaliteti.

Muzeju čokolade Alprose prikazuje preradu čokolade

Muzej čokolade Alprose nije samo žarište delicija, već pruža i obrazovnu podlogu za posjetitelje koji žele naučiti o procesima koji se koriste u proizvodnji čokolade. Muzej prikazuje cijelu preradu čokolade od prvog do posljednjeg koraka.

Procesi idu od proizvodnje tekuće mase koja se puni u različite forme i na kraju se pakira čokolada. Očaravajući miris čokolade tijekom obrade mnogima izaziva najveće čokoladne fantazije.

Proces proizvodnje završava distribucijom, a finalni proizvod plasira se u trgovine gdje posjetitelji mogu kupiti i uživati u različitim sortama.

Shutterstock

Obilazak muzeja čokolade Alprose najfascinantniji je doživljaj

Obilazak muzeja je najfascinantniji doživljaj u okolici Caslana. Iskustvo je vrlo zadivljujuće od tvornice, do muzeja i muzejskih trgovina.

Posjetitelji imaju priliku vidjeti procese proizvodnje. Na kraju obilaska posjetitelji imaju priliku kušati široku ponudu čokolade iz trgovina.

Posjetitelji također istražuju spektakularnu tradicionalnu čokoladarnicu kako bi iskusili različite sofisticirane kreacije i ukusne specijalitete napravljene u svim veličinama i oblicima.

Spektakularni muzej čokolade Alprose nalazi se na obali jezera Lugano

Poznati muzej čokolade nalazi se na obali jezera Lugano koje je ledenjačko jezero koje se nalazi između sjeverne Italije i južne Švicarske. Pogled iz Muzeja je zaista spektakularan.

Posjetitelji imaju priliku uživati u raznolikosti čokolade i spektakularnom prizoru jezera Lugano. To je primamljiva zemlja čuda s veličanstvenim okruženjem za opuštanje i uživanje u čokoladi.

Tvornica čokolade Alprose domaćin je muzeja

Unutar tvornice smješten je fenomenalni muzej čokolade. To je dio obilaska i postojanja dokaza i povijesti švicarske tradicije.

Tvornica je glavni proizvođač švicarske čokolade i Alprose koji proizvodi orašaste plodove i voće prelivene čokoladom.

Shutterstock

Muzej čokolade Alprose divno je mjesto za djecu ili sve ljubitelje čokolade

Prekrasan muzej mjesto je za svu djecu i ljubitelje ovih poslastica. Svi posjetitelji imaju priliku besplatno kušati razne vrste čokolade.

Djeca također imaju dovoljno i spokojnog okruženja za razgledavanje i uživanje u zabavi oko muzeja dok se prepuštaju delicijama. Dopušteno je besplatno kušanje, a u raznim vrstama proizvedenih čokolada mogu uživati i djeca i odrasli.

Do muzeja čokolade Alprose dolazi se autobusom ili vlakom

Do muzeja čokolade Alprose može se doći vlakom ili turističkim autobusom. Da biste došli do muzeja željeznicom, možete uhvatiti vlak Malcantone sa stanice Lugano i iskrcati se u Caslanu.

Muzej čokolade Alprose od kolodvora je udaljen oko stotinu i pedeset metara hoda. Do njega se također može doći autobusom jer je udaljen nekoliko kilometara od Lugana.

Tvornica čokolade Alprose ne radi vikendom

Muzej čokolade Alprose ne proizvodi tijekom vikenda. Posjetitelji koji obilaze Muzej radnim danima u prednosti su jer mogu doživjeti spektakularne procese proizvodnje čokolade.

Vikendom posjetitelji mogu razgledati samo radne strojeve koji u tom vremenu nisu u funkciji.

Muzej čokolade Alprose velika je turistička atrakcija

Muzej čokolade Alprose poznat je po očuvanoj povijesti i tradiciji. To je mjesto za sve turiste, uključujući i odrasle i djecu. Ljubitelji čokolade ovo mjesto zasigurno smatraju veličanstvenim.

Besplatne sorte za kušanje također motiviraju posjetitelje koji pronađu put do muzeja. Fascinantna je i bogata povijest i tradicija sačuvana u obliku galerije na zidovima muzeja.

Turisti mogu upoznati proizvodnu liniju prerade čokolade od sirovina, proizvodnje i pakiranja proizvoda.

Shutterstock

Poznatiji je po pločicama čokolade i dražejama

Ispostavilo se da je muzej poznatiji po čokoladnim pločicama i dražejama. Proizvodi najkvalitetniju čokoladu. Čokolade zbog svoje izvrsne kvalitete pronalaze put do svih strana svijeta, a miris čokolade prilično je zavodljiv zbog čega je mnogi na kraju kupe.

Muzej čokolade Alprose globalno je poznat po svojoj izvanrednoj proizvodnji veličanstvene čokolade. U muzeju je prikazana bogata povijest i tradicija Švicarske. Ljubitelji čokolade lako pronalaze svoj put do muzeja.